Carola Bedós

Paratiroides

El Dr. Simó Deu és cirurgià de la Corporació Sanitària Parc Taulí. Cap, coll i cara. Una de les operacions complicades es veu que és la dels tumors de tiroides. Les paratiroides estan situades molt a prop i regulen la calcèmia, també estan vinculades a les glàndules suprarenals que regulen la producció de cortisol. Sense les paratiroides es produirien problemes d’hipercalcèmia (la funció de la glàndula paratiroides és produir una hormona anomenada Parathormona (PTH) que juntament amb la Vitamina D són les que s’ocupen de controlar la quantitat de calci que hi ha al cos, sobre tot als ossos i a la sang). Sembla ser que abans conservar les paratiroides era una operació tan complicada que només la podien fer els cirurgians més reputats. En canvi ara, els propis MIRs la poden fer.

Aquest és el tipus de coneixement que vaig adquirint a les hores d’àpat amb el pare, gràcies al confinament pel Coronavirus. Millor que la UNED, tu.

2 comentarios en «Paratiroides»

Deja un comentario